top of page
Carin & Cato Gaaikema.

Houwerzijl, Nederland.
Akkerbouwbedrijf met pootaardappelen en wortelen.
Energieverbruik 48.000 kWh per jaar.
1 Windmolen met 25kw zonnepanelen.

We willen ons bedrijf verduurzamen richting de toekomst. Daar is toewijding en daadkracht voor nodig. We herkennen deze houding in het team van EAZ.

 

We gebruiken elektriciteit voor de conservering van onze aardappelen. Dit vindt met name in de winterperiode plaats, dus paste een windmolen beter dan zonnepanelen. De windmolen draait altijd, dag en nacht. We besparen nu flink op onze energierekening zonder dat we er omkijken naar hebben.

 

Gaandeweg word je steeds wijzer en zagen we in dat een aantal zonnepanelen een goede toevoeging zijn voor de dagen dat de wind even gaat liggen. Hierdoor hebben we het hele jaar door onze eigen stroom en dat vinden we toch wel iets bijzonders.

SV 2020 0910 EAZ Wind-9757.jpg
Farming.jpg
Piet van der Slikke.
Tholen, Nederland.
Melkveebedrijf met 100 koeien en robots.
Energieverbruik 60.000kWh per jaar.
1 Windmolen met 30kWp zonnepanelen.

Ik zocht een manier om elektriciteit op te wekken voor mijn melkrobots. Ik had het idee dat een windmolen het beste zou passen omdat deze ook energie geeft als het donker is. Na wat onderzoek kwam ik uit bij het bedrijf EAZ wind. Ik hoorde goede verhalen van collega melkveehouders uit de provincie Groningen, de geboorteplaats van EAZ Wind.

 

Na een bezoek van een vertegenwoordiger werd ik enthousiast. EAZ vertelt een verhaal van integriteit en toewijding, maar ook van echte ambitie. Op de één of andere manier krijgen ze het voor elkaar om niet alleen de boerengemeenschap te activeren, maar ook lokale en zelfs nationale overheden. Ik ben behoorlijk onder de indruk.

 

Het is een prachtig gezicht om de wieken te zien draaien. En wanneer de wind even gaat liggen, heb ik mijn zonnepanelen als ondersteuning. De molen heeft nu al voor het tweede jaar op rij de opbrengst gehaald. Ik ben trots op mijn investering in EAZ wind.

Jos Vergeer. 

Overschild, Nederland.

Melkveehouderij met 200 koeien.

Energieverbruik 90.000kWh per jaar.

3 windmolens.

 

Het is ongeveer zeven jaar geleden dat de oprichters van EAZ opeens op mijn erf stonden. Ik wilde altijd al een windmolen, dus op puur vertrouwen ging ik met de mannen in zee. En daar heb ik nooit spijt van gehad.

 

Gedurende deze tijd heb ik EAZ wind zien groeien van een startende onderneming naar een professioneel bedrijf. Ze zijn in staat geweest om trouw te blijven aan hun eigen kernwaarden en tegelijkertijd een solide basis neer te zetten.

 

Wat mij betreft zijn ze een voorbeeld voor de toekomst, en dat maakt me trots.

Jos Vergeer.png
SV%202020%200910%20EAZ%20Wind-0030_edite
Family Ritsema.

Appingedam, Nederland.
Melkveehouderij met 150 koeien en melkrobots.
Energieverbruik 71.000kWh per jaar
2 Windmolens en 15kWp zonnepanelen

Het enthousiasme van het team van EAZ wind was aanstekelijk voor ons. We wilden al een tijdje iets doen aan de verduurzaming van ons bedrijf en de oplossing waar EAZ mee kwam, sprak ons wel aan.

Na ruim twee jaar hebben de molens meer opgebracht dan initieel was berekend. Van de buren horen we alleen maar positieve geluiden. Zo'n kleine windmolen hindert eigenlijk ook niemand en het past goed bij ons bedrijf.

Omdat de windmolens vooral in de winter stroom genereren, hebben we ook een aantal zonnepanelen voor de zomer. Doordat de salderingsregeling wordt afgebouwd, kijken we ook naar de mogelijkheden voor energieopslag, zodat zo min mogelijk stroom ons erf verlaat.
 

Johnny & Tina Zuidveld .

Garrelsweer, Nederland.
Melkveehouder met 130 koeien.
Energieverbruik 63.000kWh per jaar.
2 windmolens.

 

We konden de eerste windmolens van EAZ zien draaien aan de andere kant van het kanaal. Zo kwamen we eigenlijk op het idee. En alles ging soepel, van de vergunning tot de installatie en de monteur belt altijd netjes van tevoren als er onderhoud verricht moet worden.

We zijn nu ruim zelfvoorzienend en de molens doen het goed. Zonder terugdraaiende teller zullen we ook moeten kijken naar zonnepanelen en energieopslag. Daarom is EAZ al begonnen met het meten van ons energieverbruik.
 

SV 2020 0910 EAZ Wind-9923.jpg
EAZ testimonial Devreese.jpg
Dirk & Lut Devreese.
Gistel, België
Gemengd  bedrijf met 80 melkkoeien en 3000 biggen. Energieverbruik 60.000 kWh per jaar.
1 Windmolen met 10kW zonnepanelen.

We wilden voor onze eigen energie in staan en de elektriciteitsfactuur reduceren. EAZ biedt precies wat een landbouwbedrijf nodig heeft. Een degelijke windmolen en een heldere werkwijze.

 

De molen past mooi in het landschap met de groene mast en de houten wieken. Dat vonden we belangrijk omdat we dicht tegen het dorp zitten. We krijgen veel positieve reacties uit de buurt en de gemeente staat ook positief tegenover deze ontwikkeling. Voor nieuwsgierige passanten vind ik het leuk om over de molen te vertellen.

 

De molen draait bijna altijd en we hebben er geen omkijken naar. Na een jaar draaien is de opbrengst hoger dan berekend.  Voor een landbouwer geeft dat een goed gevoel.

Dennis & Magali Brusselle.
Zuienkerke, België
Melkveebedrijf met 160 melkkoeien. Energieverbruik 90.000 kWh per jaar.
2 Windmolens en 20kW zonnepanelen.
 

We waren al langer op zoek naar goede windmolen voor onze boerderij. Via Nederlandse melkveehouders hoorden we goede verhalen van een zeker Gronings bedrijf genaamd EAZ Wind. Het gaf ons vertrouwen dat ze met zoveel enthousiasme achter hun molen stonden. 

 

Na de aanschaf heeft EAZ alles voor ons geregeld, van vergunning tot installatie.  De molen maakt weinig geluid en heeft een goede opbrengst. Eigenlijk waren we zo tevreden dat snel de beslissing viel om een tweede molen te laten plaatsen. In combinatie met onze zonnepanelen hebben we nu het hele jaar door voldoende stroom, waardoor onze energierekening
flink is gedaald.

EAZ wind Belgische windboer.jpg
EAZ wind - Stephan & Jonas Bremermann.jp
Stephan & Jonas Bremermann.
Butjadingen, Duitsland.
Melkveebedrijf met 190 koeien.
Jaarlijks verbruik 100.000kWh.
2 windmolens.
 

Wij wilden al heel lang de wind gebruiken om elektriciteit op te wekken. Ook om onafhankelijker te worden van de stroompolitiek. 

De mensen van EAZ hebben met duidelijke argumenten en een aangenaam verhaal de voordelen van hun windmolen uitgelegd. De visie van EAZ is helder en inspirerend. 

Het was een mooi moment toen de molens voor het eerst gingen draaien. En nog steeds vinden we het bijzonder. Ze draaien gewoon terwijl wij ons bezighouden met de boerderij. 
 

Harje Kaemena.
Bremen, Duitsland.
Melkveebedrijf en -verwerker.
Jaarlijks verbruik 70.000kWh.
1 Windmolen.
 

We zijn niet alleen een grondstofproducent, maar we verwerken de melk ook. Dat kost veel energie. We konden ons verbruik niet verder reduceren dus hebben we geïnvesteerd in stroomopwekking.

 

Ik kijk graag naar de molen. De molen zorgt voor energie om mijn machines aan te drijven en dat maakt mij tevreden. Voor mij is de molen een bouwsteen voor volgende generaties, een stukje duurzaamheid.

EAZ wind German farmer.jpg
bottom of page