top of page
Schermafbeelding 2020-11-11 om 17.26.57.

Kleine windmolens in Noord-Holland

Goed nieuws voor boeren in Noord-Holland: het is nu mogelijk om uw boerderij zelf van stroom te voorzien met wind en zon

In 2021 heeft de provincie Noord Holland toestemming gegeven voor de kleine windmolen op het boerenerf. Goed nieuws voor alle boeren in Noord Holland: u kunt uw boerderij nu zelf van stroom voorzien

Sinds dit besluit hebben de provincie en gemeenten hard gewerkt om beleid te maken voor de kleine windmolen zodat vergunningen kunnen worden aangevraagd. Dit is nu inmiddels in de eerste gemeenten mogelijk.

De kleine windmolen in Noord-Holland

Voorkeur.jpg

Het vergunningstraject

Grass_edited_edited.jpg

Het vergunningstraject

Dit is er gebeurd sinds 2020

Fase 1
Provincie Noord-Holland


In 2020 heeft de provincie Noord-Holland het beleid gewijzigd. U mag voor de eigen energiebehoefte maximaal drie windmolens met een ashoogte van 15 meter bij uw boerderij plaatsen.

Fase 2
Gemeentelijk beleid

 
De gemeenten in Noord Holland werken aan beleid voor de kleine windmolen. In sommige gemeenten is dit gereed, anderen volgen binnenkort.  Wij informeren u graag over de specifieke situatie in uw gemeente. 

Fase 3
Vergunnings-aanvraag

 
Wij ontzorgen u volledig bij het aanvragen van de vergunning. Wij vragen niet alleen de vergunning aan, maar ook de subsidie-aanvraag. 

Hoe het werkt

U zorgt voor uw boerderij.

You Farm.png

Wij regelen

de rest.

We-take-care-of-the-rest.gif

Hoe werkt het?

Het is een uitdaging. Uw boerderij draaiende houden en tegelijkertijd uw boerderij bestendigen voor de toekomst. Daarom ontzorgen wij u van A tot Z bij het realiseren van het project.

SV%202015%200717%20EAZ%20Wind-7858_edite

ISDE subsidie

 

Onze kleine windmolen komt in aanmerking voor de ISDE-subsidie. U ontvangt hiermee tot € 9.000 subsidie. Wij kunnen de subsidie voor u aanvragen zodat u hier geen omkijken naar hebt.

Tekengebied%252011%25404x_edited_edited.

Nu ook in Friesland

Een EAZ windmolen op uw erf.

Honderden boeren laten hun boerderij van stroom voorzien met onze windmolen. Dat vertrouwen is een groot goed en dat koesteren we. We nemen verantwoordelijkheid voor wat we beloven.


Uw molen moet over een lange periode goed functioneren. Wij zorgen ervoor dat uw molen de juiste aandacht krijgt over de vele jaren die komen.


Daar staan we voor.

De molens doen het nog beter dan we hadden verwacht. Ze zijn een knap staaltje techniek."

Familie Ritsema
Melkveebedrijf met 100 koeien en melkrobots
Energieverbruik 71.000 kWh per jaar.
SV%202020%200910%20EAZ%20Wind-0030_edite

Bent u net zo enthousiast als wij?

bottom of page