top of page

EAZ Wind ontzorgt van A tot Z

De manier om uw boerderij te verduurzamen richting de toekomst is door middel van onze kleine windmolen. Een windmolen levert namelijk het hele jaar door stroom: dag en nacht, zomer en winter. Welke stappen zijn voor mij het beste? En hoe houd je een boerderij draaiende terwijl je tegelijkertijd het bedrijf bestendigt voor de toekomst? Ons antwoord: terwijl u zorgt voor uw boerderij, regelen wij de rest.Hoe gaat het proces precies?


  • Adviesgesprek en locatie-analyse op de boerderij;

  • Offerte op maat;

  • Na de handtekening ontvangt de boer een leuk relatiegeschenk;

  • Aanvraag van de vergunning en eventuele subsidies door onze backoffice;

  • Wij maken de molen in onze eigen fabriek in Hoogezand;

  • Het installeren van de windmolen op het erf door ons eigen team;

  • Onderhouden en monitoren van de molen.


Bij interesse in onze windmolen volgt altijd een adviesgesprek en locatie-analyse op het erf. De adviseur heeft een windrapport meegenomen en het energieverbruik, de bedrijfsvoering en de dagelijkse gang van zaken worden uitgebreid besproken. Uiteraard geven wij ook alle informatie over de windmolen en kunnen we vragen beantwoorden. Het is een vrijblijvend en tevens oriënterend gesprek. Na het eerste gesprek volgt meestal een tweede gesprek om puntjes op de i te zetten. Samen met de boer wordt bekeken wat de beste plek voor een molen op de boerderij is. Daarbij houden wij rekening met opbrengst, geluid, slagschaduw, zichtlijnen, buren en gemeentelijk beleid. Aan de hand daarvan wordt de offerte op maat gemaakt.Na de handtekening neemt de backoffice het heft in handen om de vergunning voor de windmolen en eventuele subsidies aan te vragen. Aan de hand van de gegevens uit het adviesgesprek en de locatie van de molen op het erf verzorgen wij de documentatie waar de gemeente om vraagt. Het is per gemeente verschillend welke documentatie wij moeten aanleveren en hoe uitgebreid deze procedure is. De ervaring leert dat de gemiddelde duur van het vergunningsproces ongeveer 8 weken is. Indien u recht heeft op de ISDE-subsidie vragen wij deze ook aan. Meer informatie over het hele proces kunt u hier lezen.


Als de vergunning binnen is dan plannen wij in overleg met de boer een installatiedatum. Wij komen langs om te bekijken of de huidige E-installatie geschikt is om onze windmolen op aan te sluiten. Wanneer dit niet het geval is adviseren wij hoe deze moet worden aangepast, en kunnen we zelfs een voorstel met bijpassende offerte neerleggen zodat wij deze aanpassingen verzorgen. Daarna volgt het in kaart brengen van het kabeltracé. In overleg met de boer bepalen we hoe en waar de kabel langs loopt van de molen tot aan de meterkast of tussenkast. Vervolgens komt er een ploeg langs om de kabels in te graven, of netjes door de stal of schuur aan te leggen. Als dit klaar is komt het installatieteam om de molen daadwerkelijk te plaatsen en aan te sluiten. Na de installatie komen wij langs voor vaste onderhoudsbeurten op basis van het servicecontract en monitoren we de windmolen actief. Naast het standaard onderhoud aan de windmolen komen we ook wanneer het nodig is. Eventuele (technische) problemen of storingen worden ontdekt op basis van monitoring en inspectie. Ons serviceteam komt dan ook langs op de boerderij om ervoor te zorgen dat de molen weer optimaal functioneert.

Wij zijn er trots op dat er inmiddels meer dan 700 EAZ molens in Nederland, België en Duitsland staan!
Comentarios


bottom of page