top of page

Eerste kleine windmolen in Brabant door EAZ Wind geplaatst

De eerste kleine windmolen voor het boerenerf in Brabant is door EAZ Wind geplaatst in Raamsdonkveer. Een hoogtepunt sinds de provincie Brabant had besloten om de kleine windmolen toe te staan. Inmiddels zijn een aantal vergunningen verleend en worden de eerste kleine windmolens geplaatst.

EAZ wind is gestart met het installeren van kleine windmolens op boerenerven in Brabant. Met de kleine windmolens zijn boeren in staat voor eigen gebruik windenergie op te wekken. Met energie uit wind en zon kan de boerderij zelfvoorzienend worden. Door de masthoogte van 15 meter is deze windmolen net zo hoog als een volwassen boom. Door de houten wieken en lichtgroene past de windmolen tevens in het landschap.

Verschillende gemeenten in de provincie hebben inmiddels regels opgesteld voor het vergunnen van deze windmolens. Door andere gemeenten wordt er momenteel gewerkt aan het beleid om kleine windmolens te plaatsen, bijvoorbeeld in de gemeente Moerdijk.

Timo Spijkerboer, directeur van EAZ Wind, zegt hier het volgende over: “EAZ Wind is ontzettend enthousiast om deze zomer de eerste kleine windmolens te plaatsen. Dit is een belangrijke stap in het verduurzamen van de sector ”

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page