top of page

Ondersteuning voor kleine windmolens op de boerderij blijft bestaanDe Tweede Kamer heeft het initiatief genomen om de zogenaamde ISDE-subsidie voor kleine erfwindmolens te verlengen. Deze ondersteuning is belangrijk voor het stimuleren van duurzame energieopwekking voor boeren, tuinders en mkb op het platteland, daardoor blijft de kleine erfwindmolen een rendabele investering.


ISDE-subsidie blijft beschikbaar vanaf 2024

In 2019 is er tot en met 2023 budget voor de ISDE-subsidie gereserveerd. Dankzij de succesvolle samenwerking met onder andere EAZ Wind, LTO, FrieslandCampina en NWEA, is minister Jetten en een meerderheid in de Tweede Kamer overtuigd geraakt de subsidie te verlengen vanaf 2024. Het budget voor deze subsidie bedraagt 40 miljoen euro en wordt vanaf 2024 over meerdere jaren verdeeld. EAZ Wind heeft een grote rol gespeeld in dit proces door het belang van de ISDE-subsidie te benadrukken in gesprekken met de overheid.


De kleine erfwindmolen

In steeds meer provincies en gemeenten is het plaatsen van een kleine erfwindmolen mogelijk. Wij hebben in Nederland al zo’n 650 boeren, tuinders en mkb bedrijven gedeeltelijk of volledig zelfvoorzienend in de energiebehoefte gemaakt door middel van onze kleine erfwindmolen. De EAZ erfwindmolens hebben een gelijkmatige opwek en ontlasten daarmee het energienet door decentrale energie opwek. Onze molens leveren een stevige bijdrage aan de verdere verduurzaming van het mkb- en agrarische bedrijf. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook een aanzienlijke besparing op de energierekening van de boer zelf.Comments


bottom of page