top of page

Vacature - Senior Marketeer

Heb je een ondernemende mindset, passie voor duurzaamheid en weet jij ons in de bestaande én nieuwe markt te positioneren? Wij zijn op zoek naar een Senior Marketeer.
EAZ windmolen


Senior Marketeer ​• 32-40 uur • Hoogezand (thuiswerken beperkt mogelijk) • Contract van een jaar met zicht op vast

Als senior marketeer ben je verantwoordelijk voor het imago en de positionering van E.A.Z. Wind en onze unieke erfmolen propositie. Je stuurt integraal de marketing van E.A.Z. Wind aan, zet campagnes en acties op en bedenkt waar we kunnen optimaliseren. Je krijgt veel ruimte om E.A.Z. Wind mee te positioneren en vorm te geven in onze bestaande markt (Nederland en België), maar ook voor onze nieuwe markt in Duitsland. Dit als onderdeel van een traject waarin we – vanuit de verdere versterking van onze groeiambities - ons in de komende periode structureel weer willen herinrichten en verfrissen op alle kanalen met de bijbehorende content en tools en werkwijzen.

Er vinden veel ontwikkelingen plaats in de markt van klein wind bij boeren in Nederland, België en Duitsland. Dit geeft veel aanleiding tot proactieve communicatie op de socials, maar ook in vakbladen. Jouw creatieve input en vermogen om in te spelen naar onze (nieuwe) klanten is hierin erg belangrijk. Je staat er niet alleen voor, je geeft leiding aan een (junior) marketeer in Nederland, die jouw rechterhand is als het gaat om de operationele uitvoering.

In deze rol werk je nauw samen met de sales-/ landenmanagers Nederland, België en Duitsland. We werken tevens samen met een klein hoogwaardig marketingbureau dat ondersteunt bij de uitvoering van de (digitale) strategie, met content en fungeert als sparringpartner. Ook als het gaat om pers gerelateerde uitingen in bijvoorbeeld dagbladen of andere artikelen, ben jij in de lead en werk je nauw samen met onze lobby professionals.

Daarnaast geef je samen met de algemeen directeur vorm aan de (internationale) marktstrategie en ben je – ook internationaal - verantwoordelijk voor de online marketingcampagnes en de website(s). In deze rol ondersteun je met je team ook de lokale marketingactiviteiten van de landenmanagers in België en Duitsland, waaronder beurzen en events bij boeren en partners, maar ook met partnerships.

We laten graag onze klanten het verhaal vertellen, zij zijn immers onze ambassadeurs. Met onze molen voor het boerenerf hebben we een unieke positie verworven in de energietransitie. Weet jij dit verhaal overtuigend bij onze nieuwe klanten over te brengen? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren!

Werkzaamheden en verantwoordelijkheden

 • Vormen en uitvoeren van de marketingstrategie

 • Marketingactiviteiten, (online) campagnes, advertenties en andere reclame-uitingen opzetten

 • Volgen van trends en ontwikkelingen binnen de agrarische sector en commercieel slim en effectief inspelen op de (lokale) situatie met een hoge attentiewaarde en responsiveness

 • Sparren en samenwerken met de salesmanager NL en landenmanagers BE en DE in de focus, inzet en professionalisering van onze marketing

 • Beheren en optimaliseren van de website(s)

 • Pers (artikelen in dag- en vakbladen, advertenties)

 • Beurzen en ondersteuning van lokale events

 • Leidinggeven en aansturen van junior marketeer

Profiel

 • Je hebt een minimaal 3 jaar werkervaring in een allround marketingfunctie

 • Je hebt minimaal een hbo-opleiding afgerond in een relevante richting

 • Je hebt ervaring met de benodigde tooling rondom marketing

 • Je bent bekend met marketing- en salesconcepten en het opzetten en uitvoeren van onlinecampagnes en weet onze positionering hierin weer een stap verder te brengen

 • Affiniteit met agrarische doelgroep. Ervaring hierin is een grote pré

 • Ervaring met CRM vanuit commercie

 • Je bent klantgericht, resultaatgericht en hebt overtuigingskracht

Over E.A.Z. Wind


Met een team van ruim 75 collega’s maken wij veel boerenbedrijven in Nederland, België en Duisland zelfvoorzienend in energie. ‘Wind in de winter, zon in de zomer’ het is de perfecte combinatie voor boeren die het hele jaar stroom nodig hebben. Het maken van de windmolens vraagt precisiewerk van onze vakmannen en -vrouwen in onze fabriek. Daarnaast staan we met onze laarzen in de klei om de windmolens te plaatsen. ‘No-nonsense’ en ‘boerenverstand’ is wat ons kenmerkt. We werken hard en staan voor wat we beloven. Onze missie is om alle boerenbedrijven zelfvoorzienend te maken in stroom.

Solliciteren


Herken jij je in bovenstaand profiel? We zijn erg benieuwd naar je! Stuur je CV + motivatie naar yara@eazwind.com. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Yara Jager:

T: 06 23 34 90 39 E: yara@eazwind.com

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


bottom of page